Yoga
Yoga för alla
 

Fråga

Går det bra att träna Bikramyoga hemma?

Svar

Hej!

 

Kul att du blivit intresserad av Bikramyoga. Det är verkligen en skön, allsidig träning som ger både styrka och flexibilitet. Det speciella med Bikramyogan är emellertid värmen, att man tränar i över 30 gradig värme. Kombinationen men yoga och värmen ger den speciella Bikram-effekten (som man kanske kan kalla det), och just därför tycker jag inte att det är det bästa alternativet för hemmaträning. Du kan hitta Bikramyogans serie med 26 övningar på min hemsida:

 

Men som sagt, utan kombinationen med värme skulle jag nog välja en annan yogaform. När det gäller Bikram-DVD så fann jag inga över huvud taget. (Jag brukar alltid söka på www.amazon.co.uk). Anledningen till att det inte finns något utbud beror nog på det jag just sa, att det är en yogaform som man gör i uppvärmda studios - den är speciellt avpassad för det.

 

Om du inte har tid att träna på studio/i grupp utan vill träna hemma skulle jag välja något annat. När det gäller träning är det en problematik som många möts av; man har inte tid/möjlighet att ta sig till träningslokaler och en DVD är den perfekta lösningen.

 

Det finns så många olika yogaformer och jag vet inte vilken jag ska rekommendera eftersom jag vet inte dina preferenser. Det finns snabba, dynamiska, yogaformer, det finns rytmiska, dansliknande yogaformer och mer djupgående, tekniska med fokus på övningarna och korrekt utförande. Jag har gjort en kort sammanställning över olika yogaformer här. Det jag  brukar göra när jag vill testa någon ny yogaform (och som jag rekommenderar dig att göra) är att söka på Amazon. Det blir naturligtvis DVD på ngelska, så om du föredrar kan du söka på svenska CDON eller liknande också men det blir ett betydligt smalare urval.

 

När jag nu sökte på Amazon med bara yoga och DVD så fick jag nära 2000 träffar, så du vill kanske använda något tilläggsord som "yoga for beginners" eller vad som kan intressera dig. Gå sedan in på respektive och läs om innehållet och referenser så får du en uppfattning.

Hör gärna av dig igen om du vill har fler frågor och lycka till med sökningen!

 

Solhälsningar!
Lena :-)

 


 
Kommentarer
 
 
Maysoon  (www.facebook.com/profile.php?id=100003406416027)
 

oooooooooooooooooooooooooooowww grattis! e4r det en vinst eller ne5t du kf6pt..? idag aaslutvs te4vlingen med gravidsmycket hos carolina 1979. te4nkte bara, om du e4r med de4r o te4vlar.. min nya te4vling som jag skulle ha, har e4nnu inte hf6rt av sig. :/ vad gf6ra? mailbomba? jaaa, idag sle5r det nog 200 strecket, jag hade 12 nu sist ne4r jag kollade. det e4r ju bara he4lften kvar. och kve4llen e4r ung. eller ja. kve4llen e4r ju knappt ens ff6dd e4n.

 
bzpknbyyx  (wjtyzwvpyxal.com/)
 

Su6lK3 , [url=http://dkflejuwiicr.com/]dkflejuwiicr[/url], [link=http://buakektceopy.com/]buakektceopy[/link], http://qzhaxxtywozx.com/

 
kqywalci  (khzblwtbvshf.com/)
 

dCqeRE , [url=http://lvijtmoklylg.com/]lvijtmoklylg[/url], [link=http://vmlbvedwjpmk.com/]vmlbvedwjpmk[/link], http://cejipsihoqps.com/

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2011-04-05
Taggar:  Bikramyoga Yoga DVD Hemmaträning Yoga
Kategorier:  Yogaformer
Antalet visningar:  3189