Yoga
Yoga för alla
 

Fråga

Hej Lena Har du inga kurser hos dig men kan gå? Jag har nu tränat power yoga i ca 4 år och känner att jag står still. Jag har gått steg 1 och 2 i utbildning men önskar mig mer. tyvärr är det svårt att hitta klasser tycker jag då dom flesta kostar ganska mycket. Men jag fastnade mycket vid dina bilder och undrar om du kanske har någon weekend eller så som man kan få uppleva? Mvh Anna

Svar

Hej Anna!

Roligt att du gillade mina bilder! Tack! :-)

 

Vad gäller kurser har jag haft en del förfrågningar. Jag är emellertid bosatt i London, vilket komplicerar det hela. Under somrarna är jag hemma ett par veckor och det finns planer på att anordna en helgkurs. Jag har din email adress, så jag håller dig uppdaterad på hur planeringen går.

 

Du skriver att det känns som att du står still - innebär det att du inte utvecklas eller är det att träningen börjar kännas oinspirerad, eller kanske både och? Här är lite tankegångar som har hjälpt mig med både att komma vidare och utvecklas i min träning och att få nytändning och inspiration.

 

  • Testa en ny lärare eller ny yogaform (eller både och)

    Ibland kan en ny lärare inom samma yogaform vara som att öppna en ny värld till yogan. Lärare inom samma yogaform kan ha helt olika stil och fokus på träningen. Eller testa en helt ny yogaform. Själv provade jag för ett par veckor sedan för första gången Yin yoga. Det är en yogaform som skiljer sig fundamentalt från de mer fysiskt aktiva formerna. Du kan läsa mer här. Yin yogan öppnade mina ögon för hur viktigt det är att stretcha lederna. Resultatet är att min flexibilitet på bara denna korta tid (en månad) har ökat avsevärt och spänningar jag tidigare hade är som bortblåsta.

     

  • Hemmaträning

HÄR hittar du tips om yogapass att göra hemma och varför det är bra att träna hemma.

 

 

  • Kompisträna

Ett annat bra och kostnadsfritt sätt att både utvecklas och få nytändning är att kompisträna. Har du någon kompis som också gör yoga? Föreslå att ni tränar tillsammans någon dag. Ni kan lägga upp pass för varandra, då ni skiftas om att vara lärare. Dra fördel av varandras styrkor. Kanske är det något som du är bra på och kan lära ut till din kompis och tvärt om. Själv vågade jag efter många års yogaträning äntligen ge mig på huvudstående tack vare ett pass med kompisyoga.

 

  • Böcker/DVD

Ett bra komplement till hemmaträningen och för att få nya insikter är att investera i böcker och/eller DVD. Du kan välja att söka upp material som fördjupar dina kunskaper i Power Yoga, eller testa dina vingar och prova något helt nytt. Själv har just utflykter till andra yogaformer än mina favoriter gett mig ovärderliga insikter och framsteg i träningen så jag skulle rekommendera att du provar något som kan vara ögonöppnande för dig.

 

Njut och ha roligt med yogan! På återhörande! :-)

 

Lena

 


 
Kommentarer
 
 
nina  (www.sjalvkansla.info)
 

Väldigt bra och inspirerande svar Lena :)

/nina

 
anna  
 

Hej Lena och tack för ditt svar! Man blir så inspirerad bara av att se ina bilder och läsa din blogg. stolt måste jag berätta att jag faktiskt klarade av "kråkan" Bakasana bara någon dag efter jag skrivit till dig en asana som jag har till och från kämpat med.

Tack så jätte mycket för ditt svar! :)

 
Lena Rising  (www.yoga-guiden.se)
 

Vad roligt att du hittar inspiration i mina alster och foton! :) Jag blir jätteglad att höra det!
Grattis till att du klarade Bakasana! Det är en övning som jag också kämpat länge med.
Må så gott och soliga vårhälsningar!
Lena

 
Morey  (www.yahoo.com/)
 

Shiver me teibmrs, them's some great information.

 
vkczgqp  (dbmidnhrfziv.com/)
 

3ZgsNN , [url=http://xekqqtdqydda.com/]xekqqtdqydda[/url], [link=http://epcderitsygb.com/]epcderitsygb[/link], http://unanyswknbsn.com/

 
yofzyoxl  (coojgprlcfav.com/)
 

lgo5gL , [url=http://gmtvtssiqssv.com/]gmtvtssiqssv[/url], [link=http://iwyrabgobrzl.com/]iwyrabgobrzl[/link], http://lpuqitszdazf.com/

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2010-03-25
Taggar:  Yoga Yoga hemma Hemmapass Avancerad yoga Kompisyoga Yogalärare Yoga DVD Yoga böcker
Kategorier:  Yogaträning Yogaövningar
Antalet visningar:  2573