Yoga
Yoga för alla
 

Fråga

Hur lång tid tar det att bli av med sin stelhet och bli mer yogavig om man har tränat mycket styrketräning år och slarvat med stretching... ?

Svar

 

Hur lång tid det tar att bli av med stelheten är svårt att svara på. Beror på den individuella kroppens naturliga fallenhet flexibilitet eller om man mer är lagd åt det muskulära hållet med ofta en stelare kropp. Man ska vara glad att man är så lyckligt lottad att man har en stark och muskulär kropp, men det är viktigt att stretcha också, speciellt efter träning.

 

Vill man utveckla sin smidighet så räcker det inte med att bara göra stretching efter träning eller att gå på yogaklass en gång i veckan. Ska man lyckas tänja på gränserna så måste yogan bli en daglig rutin. Att träna varje dag behöver inte vara så ambitiöst som det låter. Bygg upp ett enklare, kortare pass som du gör hemma. Betona och fokusera på yogaövningar som kommer åt just de områden som behöver mest uppmärksamhet.

 

Det framgår inte vad du tränat och var du känner dig som mest stel, men det som är vanligast för folk som har tränat mycket är att lårmuskulaturen, framförallt lårens baksida, (hamstrings) är stela.

 

Är det lårens baksida som är stel så variera olika typer av framåtböjande övningar, men se till att inte stretcha för intensivt så att nedre delen av ryggen belastas. Ryggraden måste också vara redo för stretchningen. Gör också höftöppnande rörelser som Trikonasana, som både stretchar lår och öppnar höften.

 

Lycka till!

 

Lena


 
Kommentarer
 
 
Doughboy  (nxxyys.com)
 

If you're reading this, you're all set, parrend!

 
Moon  (exkpzd.com)
 

Good to find an expert who knows what he's tanilkg about! http://feuxbj.com [url=http://yzszmzsj.com]yzszmzsj[/url] [link=http://wnsfph.com]wnsfph[/link]

 
Kevrell  (jtzmqf.com)
 

Yours is a clever way of thiinnkg about it. http://jdxnjvyywog.com [url=http://kijuhlxg.com]kijuhlxg[/url] [link=http://ioskyhcvfox.com]ioskyhcvfox[/link]

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2009-11-26
Taggar:  Yogaövningar yoga för idrottare stela hamstrings daglig träning
Kategorier:  Yogaträning Yogaövningar
Antalet visningar:  4651