Yoga
Yoga för alla
 

Fråga om Yoga

Det är jättekul att höra ifrån alla yoga-älskare- nybörjare som erfarna - så att vi kan lära av varandra.

 

Jag har 26 års erfarenhet av yoga, är yogainstruktör och tränar yoga varje dag. Mina favoriter bland alla yogaformer jag testat är (inte rangordnat): Iyengar, Ashtanga och Bikram, men jag har provat många andra yogaformer också.

 

Använd formuläret nedan eller så kan du skriva direkt till: lena.rising@googlemail.com

 

Jag ser fram emot att höra från dig!

 

Lena

 
Kategori:
Sortering:
   [ Sök i frågor/svar ]

Antal frågor/svar: 27

 
Hem > 
 
Jag är en 60-årig kvinna som har varit sjukskriven för utbrändhet några månader. Jag skulle vilja gå någon form av yoga för att lära mig att slappna av och andas lugnt. Vilken typ av yoga ska jag börja med?  (Antal visningar: 5482)
Kategorier: Andning Hälsa och välmående Yogaformer
Datum: 2011-04-11
  Kommentarer (1)
 
Var kan man utbilda sig till Yinyogalärare?  (Antal visningar: 6550)
Kategorier: Yogaformer Yogaskolor
Datum: 2011-04-11
  Kommentarer (2)
 
Kan man göra yoga när man har ganglion och hur är det med endometrios/menstruationsbesvär och yoga? Vad anser Ashtangatraditionen om man vill kombinera Ashtangayoga med Kundaliniyoga?  (Antal visningar: 4649)
Kategorier: Skador och träningsproblem Yogaformer Yogaträning Yogaövningar
Datum: 2011-04-08
  Kommentarer (0)
 
Jag undrar vilken Yoga Sutras av Patanjali bok du rekommenderar som bäst?  (Antal visningar: 4996)
Kategorier: Yogaskolor
Datum: 2011-04-07
  Kommentarer (3)
 
Min mammma tränar power yoga med mig 2gånger i veckan och hon tycker jätte mycket om det men hon säger att hon blir så frusen efteråt. När hon kommer hem gör hon en kopp te sen måste hon bädda ner sig under filtar och sätta på sig sockar för att inte frysa. Vet du vad det kan bero på?  (Antal visningar: 5983)
Kategorier: Skador och träningsproblem
Datum: 2011-04-05
  Kommentarer (4)
 
Går det bra att träna Bikramyoga hemma?  (Antal visningar: 3189)
Kategorier: Yogaformer
Datum: 2011-04-05
  Kommentarer (3)
 
Fråga från yogini som tränar Ashtanga på studio och Kundalini hemma, men vill ha tips om bra DVD för hemmaträning.  (Antal visningar: 2998)
Kategorier: Yogaformer Yogaträning Yogaövningar
Datum: 2011-03-25
  Kommentarer (3)
 
Samlingssvar om Yin yoga, om yin yoga generellt jämfört med yang yoga, om smärta och hur ofta man bör utöva yin yoga.  (Antal visningar: 6364)
Kategorier: Yogaformer
Datum: 2011-03-21
  Kommentarer (2)
 
Min pappa är 78 år har haft stroke och har dålig balans och syn men vill gärna träna något som hjälper honom slappna av och få bättre balans. Har läst flera artiklar om att yoga kan hjälpa till med detta. Har letat efter anordnare i Stockholm, gärna centralt, men haft svårt att hitta ställen där han kan träna. Har du några förslag så vore jag tacksam. Eva  (Antal visningar: 3705)
Kategorier: Yogaskolor
Datum: 2010-06-04
  Kommentarer (7)
 
Jag har en liten undran, jag har en vän som opererat magen för inte så länge sedan. Hon är inte tillåten att lyfta mer än 1kg och har svårt att röra sig men vill ändå ha lite yoga i sitt liv. Jag har lite svårt att hitta några asanas som kan passa under just denna situation. Kan du hjälpa mig, har du någon asana som kan passa? jag har bara hittat några andnings övningar. Tacksam för hjälp!!  (Antal visningar: 2328)
Kategorier: Skador och träningsproblem
Datum: 2010-05-11
  Kommentarer (1)
 
Jag läser din blogg ofta och får nya tankar och ideer. Har en fråga till dig ang kost och levnads sätt. Är du vegetarian? Vad tycker du ang kost och levnads sätt när man utövar yoga? Vad tycker du om reglerna många har i sina yoga studios? Jag var själv rökare när jag började yoga, är nu helt rökfri sen 8 månader tillbaka. Jag äter kött och dricker ibland vin. Jag har tittat på lite olika klasser men känner mig inte välkommen då jag läser deras "regler", vett och etikett. När jag yogar vill jag kunna skratta, gråta och känna mig levande om jag vill och att frågan är fri. Hitills har jag bara hittat saker man inte får göra, jag tränar yoga för det gör mig lycklig och då vill jag höra vad jag får göra, annars känner jag mig inte välkommen. Hur ser du på detta?  (Antal visningar: 3220)
Kategorier: Hälsa och välmående
Datum: 2010-04-10
  Kommentarer (2)
 
Tänkte på hur man kommer in i Dwi pada viparita dandasana på bästa säkraste sätt? Kan du guida, jag tycker den är så svår!  (Antal visningar: 3518)
Kategorier: Yogaträning Yogaövningar
Datum: 2010-04-09
  Kommentarer (6)
 
Hej Lena, hittade din yogaguide på nätet och vill höra med dig om du kan/vill hjälpa mig med en fråga: Det gäller huvudstående, sirsasana, och om du känner till några restriktioner när det gäller äldre människors användning av ställningen? Själv har jag stor glädje av positionen och som yogalärare också har lärt ut den under många år. På senare tiden har jag fått allt fler äldre, dvs. 60-70+, kursdeltagare som gärna använder sig av ställningen och frågan om åldern i sig är begränsande för utövandet har blivit aktuell för mig. Så känner du till någon forskning - rekommendationer runt denna fråga?  (Antal visningar: 2745)
Kategorier: Skador och träningsproblem
Datum: 2010-03-30
  Kommentarer (0)
 
Hej Lena Har du inga kurser hos dig men kan gå? Jag har nu tränat power yoga i ca 4 år och känner att jag står still. Jag har gått steg 1 och 2 i utbildning men önskar mig mer. tyvärr är det svårt att hitta klasser tycker jag då dom flesta kostar ganska mycket. Men jag fastnade mycket vid dina bilder och undrar om du kanske har någon weekend eller så som man kan få uppleva? Mvh Anna  (Antal visningar: 2573)
Kategorier: Yogaträning Yogaövningar
Datum: 2010-03-25
  Kommentarer (6)
 
Jag började med Bikramyoga för ett tag sedan och mådde så bra både fysiskt och psykiskt. For ung 2 veckor sedan började problemen komma. Det började i baksidan av låret, en diffus smarta som strålade ovanför knäet och upp i rumpan. Som om det var en nerv som kommit i kläm. Jag har vilat en vecka och nu är smärtan något mildare och mer koncentrerad till muskelfästet precis mellan skinkan och baksida lår. Jag har också en svag ömhet i svankpartiet som jag trodde var träningsverk men den går aldrig över så förmodligen hör det ihop med detta. Vad gör jag nu? Måste jag sluta med det här och bara vila? Finns det något bot?  (Antal visningar: 2327)
Kategorier: Skador och träningsproblem
Datum: 2010-02-21
  Kommentarer (1)
 
Hejsan! Vi har två temaveckor då vi ska fördjupa oss inom en religiös sport. Jag har då valt yoga. Och jag tänkte fråga dig om du ville svara på några frågor. Jag har hört att yoga är bra för alla olika åldrar, varför är det så? Det ska hjälpa mot stress och man ska kunna hitta sin inre livskvalite eller en helt ny livssyn, är det verkligen så? och hur påverkas kroppen av utövningen? Vet du om det finns någon skillnad mellan yogan i Asien och den vi gör i Sverige? Hur kommer det sig att yogan inte alls var religiös från början? Hur upplever personerna som utövar yogan en längre tid? Vad är målet med yoga? Tack så jätte mycket på förhand  (Antal visningar: 4180)
Kategorier: Yogaträning Yogaövningar
Datum: 2010-02-09
  Kommentarer (8)
 
Hej! Jag håller på med ett arbete om yoga i skolan och skulle vilja fråga dig som har mycket erfarenhet i ämnet ett par frågor. Vad tror du är anledningen till att just yoga har blivit så populärt i västvärlden? Varför tror du att vi började träna yoga i Sverige och vad är det som lockar folk till att träna yoga? Tror du att vi i västvärlden utövar yoga i samma syfte som de gör i Indien? Utövar vi i västvärlden yoga för avkoppling och meditation eller som en modern träningsform? Tacksam för svar!  (Antal visningar: 2556)
Kategorier: Yogaträning Yogaövningar
Datum: 2010-02-09
  Kommentarer (0)
 
Jag undrar om du vet om några yogaövningar som automatiskt stärker stödsystemet för ryggen, det vill säga stärker bäckenbottenmuskler, inre rygg- och magmuskulatur?  (Antal visningar: 8046)
Kategorier: Yogaträning Yogaövningar
Datum: 2010-01-04
  Kommentarer (0)
 
Hej! Finns det ngn övre åldersgräns för att börja med yoga? Är mkt otränad o ovig men kanske skulle detta vara ngt för mig? tacksam för svar. B  (Antal visningar: 6006)
Kategorier: Yogaträning Yogaövningar
Datum: 2009-12-11
  Kommentarer (0)
 
Har du någon eller några absoluta "favorityogaställningar?  (Antal visningar: 2739)
Kategorier: Yogaträning Yogaövningar
Datum: 2009-12-08
  Kommentarer (4)
 
Jag har tränat Bikramyoga ett tag och helt plötsligt har jag börjat få huvudvärk efter träningen. Huvudvärken kommer inte direkt, men sitter i flera timmar! Vad kan detta bero på?  (Antal visningar: 2888)
Kategorier: Yogaträning Yogaövningar
Datum: 2009-11-27
  Kommentarer (3)
 
Jag brukar bli yr när jag gör övningar då man ska böja sig bakåt "backbends". Varför blir det så tror du? Och vad jag kan jag göra åt det? /Diana  (Antal visningar: 10519)
Kategorier: Yogaträning Yogaövningar
Datum: 2009-11-26
  Kommentarer (6)
 
Jag vill börja med yoga, vilken variant är bäst för en nybörjare?  (Antal visningar: 2406)
Kategorier: Yogaträning Yogaövningar
Datum: 2009-11-26
  Kommentarer (0)
 
Hur lång tid tar det att bli av med sin stelhet och bli mer yogavig om man har tränat mycket styrketräning år och slarvat med stretching... ?  (Antal visningar: 4650)
Kategorier: Yogaträning Yogaövningar
Datum: 2009-11-26
  Kommentarer (3)
 
Är yoga verkligen för alla? Om man är överviktig till exempel, är det inte svårt att göra vissa övningar och kanske bäst att vänta tills man gått ner i vikt? /Thea  (Antal visningar: 4057)
Kategorier: Yogaträning Yogaövningar
Datum: 2009-11-24
  Kommentarer (3)
 

Sida: 1
1 2 
 
    RSS för frågor/svar
 
 
 
Ny fråga
* = Obligatorisk uppgift.

Ditt namn

Din e-post

* Fråga  


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
     
 
 
Senaste kommenterade frågor
 
     
 
 
Populäraste taggarna